Tässä blogissa

maanantai 13. kesäkuuta 2016


Pikkukarhu Musiikkimetsässä

 

”Taa-aa, taa-aa, isäkarhu tallustaa,taa taa, taa taa, äitinalle tassuttaa.Ti-ti ti-ti, ti-ti ti-ti, kuuluu metsän polulta,ti-ti ti-ti, ti-ti ti-ti, pikkukarhun tassuista.”

                                      

Syvällä metsän siimeksessä on pieni mökki, jossa elelee kolme karhua: Isäkarhu, Äitikarhu ja Pikkukarhu. Pikkukarhu rakastaa seikkailemista kotimetsässään, sillä se ei ole mikä tahansa metsä. Siellä helisee ja soi ja joka päivä oppii uutta, sillä se on Musiikkimetsä! Pikkukarhun päivän kohokohta on karhuperheen yhteinen retki Musiikkimetsän kiemuraisilla poluilla. Retkillään Musiikkimetsässä Pikkukarhu tutustuu jännittäviin soittimiin ja saa paljon uusia ystäviä.

Kainuun musiikkiopiston Kouta-sali täyttyi keväisenä toukokuun aamuna kahteen otteeseen innokkaista pienistä kuulijoista, kun musiikkiopiston opettajat yhdessä nuorimpien oppilaiden kanssa järjestivät 3-6-vuotiaiden päiväkotiryhmille juonellisen lastenkonsertin Pikkukarhu Musiikkimetsässä.

Pikkukarhu Musiikkimetsässä oli noin 30 minuuttia kestävä juonellinen lastenkonsertti, jossa myös yleisö pääsi laulamaan ja leikkimään. Konsertissa tutustuttiin musiikkiharrastukseen monipuolisesti; erilaisten soittimien kuten  viulun, sellon, kanteleen ja harmonikan lisäksi konsertissa esiintyi myös lasten tanssiryhmä.

Konsertin aloittaneen yhteislaulun myötä Pikkukarhu (Lotta-Maria Heiskanen) lähti seikkailemaan musiikkimetsäänsä, jossa kävytkin tanssivat – ensimmäisenä kanteleensoittajat esittivät Käpypolskan.  Seuraavana tuli vastaan Marjukkaiset- kanteleryhmä, joita johti Pikkukarhun ystävä Jänis (Eeva-Maria Nivalainen). Marjukkaisten säestämänä yleisö sai muistutella mieliin, millaiset korvat (pitkät) ja häntä (töpö) sillä Jäniksellä olikaan. Jänis loikki piiloon yllättäen, kun metsästä hiipi Kettu Repolainen. Sen sekä Kissimirrin kuulijoille esitti 8-vuotias viulisti Ronja.

Pikkukarhu jatkoi matkaansa ja konserttiväki sai yhteislaulun kautta kuulla, miksi seuraavaksi vastaan tullut Siiliherra (Mikko-Pekka Salo) oli taannoin  liikkeellä poikkeuksellisen tyylikkäänä, nimittäin Punaisissa Saappahissa. Kosioretkellä tietysti, kuinkas muuten! Nyt Siiliherralla oli muuta puuhaa; hän johti Reino-tossuissaan  Juniorijouset-orkesteria, joka soitti Angry Birds Themen. Linnut olivat kuulemma vihaisia, koska niiden munat oli varastettu. Vai olivatko munat sittenkin pomppineet tiehensä? Niin olisi voinut päätellä sellisti Mairen  soittamasta Munamiehen Pomppufiilis-kappaleesta, jonka kuultiin seuraavaksi...

Pikkukarhu kiirehti eteenpäin ja saapui lammelle, jonka keskellä istui Iita harmonikkansa kanssa ja houkutteli soittimestaan ilmoille Pienet sammakot sekä Kultakalat. Lammesta nousi myös parvi pieniä merenneitoja, viisivuotiaiden tanssiryhmä,  joiden kanssa yleisö pääsi kurkistamaan veden pinnan alle lammenpohjan salaisuuksia tutkimaan.

Lumoutunut Pikkukarhu olisi seikkaillut kauemminkin, mutta väsy alkoi painaa ja oli palattava äitikarhun patojen ääreen. Yleisö poistui tyytyväisen oloisena ja reippaat nuoret muusikot palkittiin rupeaman jälkeen pizzalla musiikkiopiston aulassa.

LOTTA-MARIA HEISKANEN


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti