Tässä blogissa

tiistai 31. toukokuuta 2016

Suomi 100 -juhlavuosi tulee - oletko valmis?

Koko Suomi juhlii ensi vuonna monin eri tavoin itsenäistä Suomea. Osa juhlatilaisuuksista alkaa jo tänä vuonna syksyllä.


Juhlavuoden teema on Yhdessä. Toiveena on, että me kaikki yhdessä pääsisimme osaksi juhlavuotta ja että mahdollisimman moni tilaisuuksista yhdistäisi ja osallistaisi niiden osallistujia. Juhlavuoden tilaisuudet voivat olla pieniä tai isoja. Miellyttävän tilaisuuden voi järjestää ilmaiseksikin yhteisillä talkoilla.


Sain käsiini juhlavuoden Kainuun tapahtumakalenterin ja siinä on luetteloitu nyt noin 30 erilaista tilaisuutta. Kun Kainuun Liitolla oli jokin aika sitten ensimmäinen juhlavuoden tapahtuma-avustusten haku, niin määräaikaan mennessä tuli 16 hakemusta.


Kajaani on monen tulevan tilaisuuden järjestämispaikkana, mutta toistaiseksi tiedossa olevien hankkeiden osalta Kajaani ei ole vielä niin selvästi kärjessä kuin maakuntakeskuksen odottaisi olevan. Nyt onkin kesällä hyvä miettiä, miten haluaisi juhlavuoteen osallistua ja mitä haluaisi yhdessä toisten kanssa tehdä. Monet yhdistykset laativat syksyllä ensi vuoden toimintasuunnitelmansa ja kokonaiskuva juhlavuodesta paljastuu vasta juhlavuoden alkaessa. Ensi vuonnakin voi mukaan vielä ilmoittautua.


Jos haluat osallistua Suomi 100 -vuoteen järjestämällä itse tai ystävinesi jotain, niin googlaa Suomi 100 -juhlavuoden sivuille ja lue lisätietoja juhlavuodesta. Jotta oman tilaisuuden saa juhlavuoden tapahtumakalenteriin ja saa mahdollisesti avustustakin Kainuun Liitosta, hankkeella täytyy olla ensin haettuna ja myönnettynä Suomi 100 -juhlavuoden tunnus.


Kainuun Liitolla on toinen avustushaku ensi syksynä. Kaikillehan rahaa ei riitä, joten hankkeen rahoitusta kannattaa suunnitella pääosin muun kuin Kainuun Liiton avustuksen varaan. Mainittakoon, että juhlavuoden koordinaatioryhmässä me kuntien edustajat olemme jäävejä kaikkien omasta kunnasta tulevien hankkeiden osalta.


Tehdään hieno osallistava juhlavuosi - yhdessä.


Antti Mäkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti