Tässä blogissa

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Esiintyminen on jännää !


Tärisee, sydän hakkaa, jalat on velttoina, vaikea hengittää...
En kykene. En halua. Miksi ikinä suostuinkaan tähän!
 




 


Esiintyminen on jännä paikka oppilaalle mutta myös opettajaa jännittää. Opettaja, vaikka istuu penkissään kuuntelemassa, elää ja hengittää oppilaan mukana. Ikäänkuin itse esiintyisi, samoja jännittäviä tunteita käy opettaja läpi kun oppilas astuu lavalle.

 

Kaukametsän opiston perinteinen kevätkonsertti pidettiin torstaina 7.4. Siellä kuultiin kattavasti kansalaisopiston musiikin tarjontaa. Saimme kuulla nokkahuilunsoittoa, kanteletta, harmonikkaa, pianisteja, yksinlaulajia, viuluryhmää, lauluryhmää, ja orkesterisoittoa. Konsertti on matalan kynnyksen konsertti, jossa jokaisella on oikeus päästä esiintymään niin halutessaan.

 

Aikamoista palapeliä on moisen konsertin järjestäminen. Sali varattuna jo vuosi takaperin, äänimies, vahtimestarit, kaikki ne opettajat ja esiintyvät oppilaat. Konserttiohjelma joka elää ja muuttuu monta kertaa viikossa ennen sitä päivää. Ja juuri tuolloin ennen h-hetkeä jännittää. Tai itse asiassa varmaan koko päivän. Onko kaikki palaset kohdallaan, ja vielä ne omatkin oppilaat siellä.

 

Silti. On se jännää ihanalla tavalla, kun saa nauttia, elää mukana opiskelijoiden esityksissä. Useinkin opiskelijat pystyvät kääntämään jännityksen sisäiseksi energiaksi, mikä sähköistää esityksen ja antaa siihen enemmän potkua. Kansalaisopiston motto ”ajattelun, tunteen, tahdon ja toiminnan tukeminen ihmisen kasvussa” todellakin näyttäytyy opiskelijoiden esiintymisissä ja koko kansalaisopiston musiikkitoiminnassa.​

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti